Új év!?

Sziasztok!


Mivel év vége közeledik, egy aktuális témával készültem. Úgy gondolom, hogy ilyenkor mindenki átgondolja, hogy min ment keresztül az elmúlt évben, melyek voltak azok a pillanatok, melyekre szívesen emlékszik vissza, és új célokat tűz ki maga elé, hogy több-kevesebb sikerrel megvalósíthassa azokat a következő évben. 


→ Van egy tippem, hogy hogyan zárd le elégedetten ezt az évet :




Ha van naplód, jegyzetfüzeted, akkor abba, de ha nincs, egy sima papír is megteszi ; 
Gondold át és írd le,hogy melyek voltak ebben az évben azok a dolgok amik/akik mosolyt csaltak az arcodra januártól elkezdve, decemberig. Ha szükséges, segítségül hívhatod a facebookot, instagramot, hogy felelevenítsd a régebbi történéseket. Garantálom, hogy rengeteg dolog fog szerepelni a listádon, és mikor ránézel hatalmas nagy boldogság önti el a szíved. Túlsúlyba lesznek a szép dolgok. De gondoljunk csak bele..
Olyan gyorsan telnek a napok, hogy a nagy rohanásba meg sem tudunk állni, hálát adni a sok jóért, ami ér bennünket. Természetesnek vesszük, de nem az. Ezek a szép pillanatok mind, mind ajándékok az Úrtól. Én személy szerint kötelességemnek érzem, hogy hálát adjak Neki, a sok jóért, amivel minden évben megáld. Hasonlóképpen, meghívom Őt az új évembe, hogy akkor is velem legyen és sok sok szép pillanatban lehessen részem.


Figyeld meg azt is, miközben írod a listát, hogy ha csak a jó dolgokra összpontosítunk, akkor bizony átértékelődik bennünk ez az egész év. Nem sokkal jobb kizárni a rossz dolgokat, és csak a szépre, a kellemesre visszagondolni? Igen, bizonyára történtek rossz dolgok is velünk az év folyamán, de érdemes-e azokon rágódni, folyton azokra gondolni, mikor ott van az a rengeteg szép dolog, amiből biztos hogy sokkal több van, csak észre kell venni. És Lehet hogy elvesztettünk valamit, de helyébe sokkal jobbat, sokkal nagyobbat fog adni az Úr. Lehet hogy már adott is. És ez a lista segít ezt észrevenni, segít átgondolni a dolgokat, segít a jóra összpontosítani. És ezt próbáljuk meg alkalmazni minél többször az új évben! Ráadásul, ha elteszed ezt a listát és évek után megtalálod egy doboz alján lapulva porosan, kinyitod, és eszedbe fog jutni minden. S akkor azt fogod gondolni mosolyogva : "Milyen jó is volt" 

                                                                             Én már többször megcsináltam, garantált siker 😉


A második tippem már az új évre vonatkozik:


Ha már eleged van a listákból, akkor van egy rossz hírem: itt is szükséged lesz rá. 😀 (Ha nagyon lusta vagy, elég lesz fejben elvégezni a feladatot ) 😋


Elsősorban írd össze azokat a dolgokat, amelyeket elvársz az új évtől ; azaz mit szeretnél elérni, illetve mitől szeretnél megszabadulni. Ez kellő motivációt ad ahhoz, hogy jó kedvvel kezd az évet. Csak alább ne hagyjon a lelkesedésed! Probálkozz! Nem baj, ha először nem sikerül. A sportolók se egyből jutottak ki az Olimpiára. 💪  
Tégy úgy mindent, hogy mikor év végén újra előveszed ezt a listát, büszkén mondhasd " Igen, megcsináltam! " és sorra pipálhatod majd ki a leírt célokat. Csodás érzés lesz! :)

Bizonyára neked is ismerős az " új év, új én " szlogen, ami alapjában véve nem rossz. Tudjuk hogy kicsit elcsépelt, és rongyosra rágott, de ettől függetlenül, annak aki komolyan veszi, sokat jelent. Fontos, hogy legyenek a szemünk előtt célkitűzések, hisz másképp csak tengünk-lengünk, nem igaz? Egyik nap, csak úgy telik a másik után. De ha van valami a szemünk előtt, amiért küzdünk, amit el akarunk érni, már lesz miért felkelni, lesz miért tanulni, dolgozni. 


Én azt kívánom nektek, hogy az új évben találjátok meg, vagy elevenítsétek fel azt a dolgot, amiért érdemes lesz reggelente felkelni. 😊 Ugyanakkor azt javaslom, hogy hagyjátok nyitva az ajtókat, engedjétek be az új lehetőségeket, új kihívásokat, amiket talán nem is terveztetek. Jó ha megtaláltad az utad, viszont lehet, hogy a te akaratod nem egyezik meg azzal, amit az Úr tervezett neked. Engedd hogy megmutassa az Ő akaratát, mert 100%-ig biztos lehetsz benne, hogy az lesz számodra a legjobb! 😊


Kegyelmekben gazdag, boldog új évet! 💕 



Megjegyzések