Te mit választasz?

Úgy gondoltam, jó lenne írni egy bejegyzést arról, hogy hogyan fogadjuk el és szeressük magunkat. Rengeteg emberrel történt már meg, hogy a folyamatos bántások miatt depresszióba esett, ami akár végül öngyilkossághoz vezetett. Ha volt már olyan pillanat az életedben amikor nagyon megbántott valaki, és sok ideig visszhangoztak benned a megjegyzései, de nem tudtad mit tehetnél, hogy kevésbé érdekeljen a véleménye, akkor itt a helyed, olvass tovább! :)

Nincs olyan ember akit mindenki szeretne. Jegyezd meg, hogy mindig vannak és lesznek olyan emberek, akiknek nem vagy szimpatikus és mindent elkövetnek, annak érdekében, hogy te rosszul érezd magad és ők majd nagyokat nevessenek a hátad mögött. A jó hírem, hogy ez egyedül őket minősíti, nem pedig téged. ( Persze csak akkor, ha te nem csinálod ugyanezt másokkal. Mert ha igen, akkor hiába is várod el mástól a tiszteletet, ha te sem adod meg nekik ) 
Az, hogy valaki rosszat mond rólad, annyit jelent, hogy nincs megelégedve magával, illetve azt, hogy próbálja a saját hibáit elnyomni azzal, hogy a másét felnagyobbítja, így ő kevésbé tűnik tökéletlennek. 
Ahhoz hogy az ilyen embereket és a megjegyzéseiket kezelni tudd, kell egy kis edzés. Hisz az első negatív megjegyzések nem peregnek csak úgy le az emberről. De ahogy telik az idő, és kezdenek átértékelődni benned a dolgok, rájössz, hogy lényegében egyáltalán nem az a fontos, amit egy ilyen ember gondol rólad. Az, hogy hogy nézel ki, az csak a felszín. Aki például amiatt akar téged maga mellett tudni, mert szép alakod, vagy épp azért taszít el magától, mert nem tetszik neki, ahogy kinézel, arra kár is időt pazarolni. De itt nem csak párkapcsolatról van szó, sőt. Félnek az emberek nyitottak lenni, ismerkedni, mert tudják, hogy a mai társadalomban az van előtérben, hogy menő legyél, gazdag, és egymillió lájkod legyen. Mert másképp nem is vagy ember, ugye? Másképp nincsenek értékeid. Mondom neked, sokkal jobban jársz olyan emberek körében, akik benned keresik az értéket és nem a ruháid árcéduláján. De ez ismét csak példa. 
Na meg ott van az Ask.fm, ahol a névtelen kérdezők nyugodtan irogathatnak bármilyen sértő megjegyzést, hisz ők tökéletesek. Ugyan már! Ezek az emberek a legtökéletlenebbek. Ahogy mondtam: mások hibáit nagyítják fel, azért hogy elnyomják a sajátaikat. Lelkileg és emberileg sokkal de sokkal szegényebbek ezek az emberek. Én egyáltalán nem irigylem őket,legyen bármennyi pénze, bármennyi bármije, ha a lelke szegény, nem ér semmit az egész lénye.
Hiszem azt, hogy egy nap mindenki megkapja azt, amit érdemel. Lehet, hogy a földi életben, de lehet hogy majd valahol máshol:)
TE ismered magad! Tudod, hogy milyen vagy, és milyen nem. Olyan emberek véleményére fektess hangsúlyt, akik a lelked miatt szeretnek, azért aki vagy, és nem azért amit viselsz.
Olyan embereket keress, akik minden tökéletlenségeddel együtt szeretnek és értékelnek. 
Ha kialakítottál egy ilyen kört magadnak, csak mérlegelned kell majd mikor valaki egy sértő megjegyzést tesz rád. Átgondolod, hogy az olyan emberek véleménye érdekel, akik nem is ismerik a valódi éned, vagy azoké, akik ismernek és végtelenül szeretnek téged. :) 
Én inkább leszek tökéletlen, de boldog, mosolygós, barátságos és pozitív, mint "tökéletes ", lenéző és undok másokkal szemben. Na és te?


Megjegyzések